Bent u afkomstig uit een land buiten de Europese Unie dan moet u verplicht inburgeren. Afhankelijk van uw niveau en de manier waarop u leert kunt u kiezen voor een inburgeringstraject of staatsexamentraject. Zodra u het inburgeringsdiploma heeft behaald kunt u de Nederlandse nationaliteit aanvragen. Tevens is dit diploma een opstap naar een vervolgopleiding zoals het MBO en /of HBO. Agens verzorgt trainingen die u voorbereiden op alle examenonderdelen.

Doelgroep

Dit traject is bedoeld voor mensen die niet afkomstig zijn uit de Europese Unie en in Nederland wonen, bijvoorbeeld in het kader van gezinshereniging. Ook als u niet inburgeringsplichtig bent, kan het halen van dit diploma veel voordelen bieden. U leert de Nederlandse taal en mag na het behalen de Nederlandse nationaliteit aanvragen.

Over het traject

Het inburgeringstraject begint altijd met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt u getest op uw kennis van de Nederlandse taal. Ook wordt er gekeken naar de snelheid waarmee u leert. Het inburgeringstraject kent namelijk twee startniveaus. Het laagste niveau is A0-A1, het hoogste niveau is A1-A2. Voor het inburgeringsexamen moet u niveau A2 beheersen.

Wilt u een hoger niveau behalen? Dan is een staatsexamentraject iets voor u. Deze bereidt u voor op het staatsexamen. Met dit certificaat is het mogelijk om in te stromen bij een beroepsopleiding op mbo/hbo niveau.

De volgende onderdelen worden behandeld tijdens het traject:

  • Lezen
  • Luisteren
  • Spreken
  • Schrijven
  • Kennis van de Nederlandse samenleving
  • Arbeidsmarktmodule

Wanneer u alle onderdelen op niveau A2 onder de knie heeft, kunt u inburgeringsexamen doen.

U volgt het inburgeringstraject in een klas of thuis in de virtuele klas. Dat hangt af van uw persoonlijke situatie. Agens heeft gecertificeerde NT2 docenten in dienst. Naast klassikale ondersteuning is er ook ruimte voor individuele ondersteuning.

Trajectduur

Dit inburgeringstraject duurt 6 tot 24 maanden, afhankelijk van het startniveau en snelheid van leren.

Tijdsbesteding per week

Per week besteedt u ongeveer 2 dagdelen aan dit traject. Dit staat gelijk aan 6 uur.

Inschrijven?

Wilt u zich inschrijven voor ons inburgeringstraject? Dat kan via dit formulier. Na aanmelding ontvangt u binnen 24 uur een reactie van ons.

 

Meer informatie of advies? Neem contact op