Woont u in Nederland en komt u uit een land buiten de Europese Unie? Dan bent u verplicht om het inburgerings- of staatsexamen te doen. De training bereidt u voor op het examen dat u gaat maken. Ook als het inburgeringsexamen niet verplicht is voor u, kan het gunstig zijn om dit diploma op zak te hebben. U verbetert bijvoorbeeld uw kennis van de Nederlandse taal, kunt de Nederlandse nationaliteit aanvragen en heeft een betere kans op een baan.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor mensen die vanuit een niet-Europees land naar Nederland zijn verhuisd. Zij moeten een inburgerings- of staatsexamen doen. Bent u niet verplicht om deel te nemen aan een inburgeringsexamen dan kan het behalen van het inburgeringsdiploma voor u van betekenis zijn als u de Nederlandse nationaliteit wil verwerven.

Over de training

Agens bereidt u voor op het examen in een korte periode. Het is wel belangrijk dat u de Nederlandse taal op Niveau A2 beheerst. De docent laat u oefenen met examens zoals u ze ook aantreft op het echte examen en helpt u met onderdelen waar u nog moeite mee heeft.

U oefent voor het staats- en inburgeringsexamen op de volgende onderdelen:

  • spreken
  • luisteren
  • schrijven
  • lezen
  • kennis van de Nederlandse samenleving (alleen bij het inburgeringsexamen)
  • arbeidsmarktmodule

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor één van onze examentrainingen? Dat kan via dit formulier. Na aanmelding ontvangt u binnen 24 uur een reactie van ons.

 

Meer informatie of advies? Neem contact op