Veel inburgeringskandidaten kunnen na hun inburgeringstraject geen baan vinden. De Nederlandse taal is voor hen een struikelpunt. Heeft u kandidaten onder uw hoede die het Nederlands onvoldoende beheersen om een passende baan te vinden? Agens biedt de oplossing met een taalcursus gericht op inburgeringskandidaten.

Doelgroep

Dit traject is bedoeld voor inburgeringskandidaten die de Nederlandse taal nog niet voldoende beheersen. Hierdoor vinden ze het moeilijk om een baan te vinden. Kandidaten moeten bij aanvang van de cursus minimaal taalniveau A1+/A2 beheersen.

Over het traject

De kandidaat leert beter te spreken, schrijven, lezen en luisteren in het Nederlands. Daarnaast leert de kandidaat hoe hij gesprekken kan voeren, zich kan presenteren en hoe de Nederlandse arbeidsmarkt werkt. De kandidaat leert zelfstandig handelen en vergroot zijn perspectief op de arbeidsmarkt.

Agens werkt vanuit de basismethodiek waarbij het stellen van leerdoelen een belangrijk uitgangspunt is. Het werken aan kleinere subdoelen om het grote doel te bereiken, zorgt ervoor dat het zelfvertrouwen meer wordt en het zelfstandig handelen beter gaat.

Naast de klassikale lessen maakt de kandidaat ook opdrachten online en raakt deze meer bekend met een digitale leeromgeving. Kandidaten krijgen een tablet om daarop digitale oefeningen te maken. Deze zit inbegrepen bij de cursus en is dus ook na het afronden eigendom van de kandidaat.

Trajectduur

De taalcursus duurt maximaal 13 weken.

Tijdsbesteding per week

De cursus neemt 2 dagdelen per week in beslag.

Inschrijving

Wilt u de inburgeringskandidaten die u begeleidt deel laten nemen aan de taalcursus? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden uw (aan)vragen altijd binnen 24 uur.

 

Meer informatie of advies? Neem contact op