Online leren is niet meer weg te denken in deze tijd. Begeleidt u een werkzoekende die de Nederlandse taal niet goed genoeg beheerst voor een toekomstige baan? Dan kan de kandidaat deelnemen aan een training via de virtuele klas. De werknemer heeft dan geen klassikale les, maar kan thuis de taalcursus volgen.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor uitkeringsgerechtigde personen die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen en daardoor geen baan kunnen vinden. Voor deze cursus is het van belang dat de deelnemer over voldoende computervaardigheden en een goede internetverbinding beschikt.

Over de cursus

Leren doe je het beste in een omgeving die bekend en vertrouwd is. Leren kan dus prima vanuit huis. De deelnemer kan zo zijn eigen tijdsindeling bepalen, wat ten goede komt aan andere activiteiten. Denk aan het gezinsleven of het volgen van een opleiding. Vooral voor hogeropgeleide kandidaten is een onlinecursus ideaal. Zij zijn gewend aan zelfstudie en pakken de stof makkelijk op.

Voor de opdrachtgever is de virtuele klas een tijdbesparende, kwalitatieve en budgetvriendelijke manier om taalverhoging te realiseren. De cursus is zeer aantrekkelijk wanneer u met beperkte middelen van het participatiebudget een maximaal bereik wilt hebben. Doordat de deelnemers hun taalniveau verhogen, zal de uitstroom richting werk groter worden. Voor burgers met een bijstandsuitkering is het leren van de Nederlandse taal zelfs verplicht.

De voordelen voor de opdrachtgever

  • Geen reistijd- of reiskostenvergoedingen
  • Budgetvriendelijke manier van taalverhoging
  • Nooit meer een gemiste les (door een digitaal archief van opgenomen groepslessen)

Functionele mogelijkheden

  • Audio en video (deelnemers en docent kunnen elkaar zien en horen)
  • Delen van presentaties of bestanden
  • Tijdens de les vragen stellen (die ook na de les beantwoord kunnen worden)
  • Delen van een whiteboard (tekeningen en notities maken)
  • Websafari (deelnemers meenemen naar verschillende webpagina’s)
  • Delen van applicaties op de PC

Trajectduur

De taalcursus duurt maximaal 13 weken.

Tijdsbesteding per week

De cursus neemt 2 dagdelen per week in beslag.

Inschrijving

Wilt u de werkzoekende kandidaten die u begeleidt deel laten nemen aan een online taalcursus? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden uw (aan)vragen altijd binnen 24 uur.

 

Meer informatie of advies? Neem contact op