In elke branche wordt gewerkt met werknemers die de Nederlandse taal niet tot niet goed beheersen. Zij starten met hun werkzaamheden zonder dat ze de Nederlandse taal beheersen. U als werkgever bent veelal verplicht een native speaker jobcoach in dienst te nemen om de werknemers te begeleiden op de werkplek. Hoe fijn zou het zijn als u hierop kunt besparen door uw medewerkers een Nederlands taaltraject aan te bieden zodat u rechtstreeks met hen kunt communiceren? Denk hierbij aan veiligheid, continuïteit productieproces, functionerings- en beoordelingsgesprekken, maar ook aan de sociale gesprekken van collega’s onder elkaar. Agens biedt hiervoor op maat gemaakte cursussen “Taal op de werkvloer” aan.

Doelgroep

Werknemers die de Nederlandse taal niet beheersen in hun vakgebied en hierdoor afhankelijk zijn van een tolk om hun werkzaamheden te kunnen verrichten.

Over het traject

Als werkgever kiest u zelf of u uw werknemers online, binnen uw bedrijf of op een locatie bij u in de buurt laat bijscholen. Alles is mogelijk bij Agens. De trajecten duren gemiddeld 13 tot 26 weken en zijn afgestemd op de wensen van u als werkgever.

De cursus spitst zich toe op drie onderdelen:

  • Taal op de werkvloer
    Denk hierbij aan de werksituaties waarbij veiligheid hoog in het vaandel staat, maar ook het goede verloop van een productieproces tot gesprekken op de werkvloer.
  • Het begrijpen van coaching en functioneringsgesprekken
    Wanneer de werknemer begrijpt wat er tijdens functioneringsgesprekken verteld wordt, weet deze werknemer wat goed gaat en waarin ontwikkeling nodig is.
  • Zelfstandigheid vergroten
    Wanneer de werknemer de Nederlandse taal beter beheerst, vergroot hij ook zijn zelfstandigheid. Gesprekken met de woningbouw, huisarts en energieleveranciers worden zo een stuk eenvoudiger en de werknemer kan zich goed focussen op zijn werkzaamheden.

Inschrijven?

Wilt u één of meer van uw werknemers inschrijven voor onze taalcursus? Dat kan via dit formulier. Na aanmelding ontvangt u binnen 24 uur een reactie van ons.

 

Meer informatie of advies? Neem contact op