20 februari 2015 – Tien Amsterdammers kregen eind februari een TAALdiploma en stagecertificaat, uitgereikt door Wethouder Arjan Vliegenthart. De deelnemers hebben meegedaan aan het project ‘TAALent Werkt!’, een samenwerking tussen TAAL@AGENS.NL, CSU en de gemeente Amsterdam.

De cursisten volgden taallessen in combinatie met een stage. Alle deelnemers slaagden voor de taalopleiding. Zeven deelnemers hebben een contract gekregen.

CSU is landelijk actief in schoonmaak | www.csu.nl. Een van de speerpunten van CSU’s succesvolle personeelsbeleid is de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Zowel taalonderwijs als het inzetten van medewerkers met een achterstand tot de arbeidsmarkt maken hier onderdeel van uit. P&O-manager CSU Hanneke Schaap is erg enthousiast over het project:

‘De weg naar betaald werk is voor mensen die de taal niet beheersen erg moeilijk. Het schoonmaakvak biedt veel kansen voor deze doelgroep. De combinatie van TAAL en tegelijkertijd werkervaring opdoen is een van de redenen waarom dit project zo succesvol is. De lesstof wordt meteen in de praktijk toegepast en andersom worden zaken waar men in de praktijk tegenaan loopt in de les behandeld.’

Het succesvolle project krijgt een vervolg.

 

Agens is specialist en marktleider op het gebied van TAALeducatie. Door onze ruime ervaring, gedegen methodiek en gekwalificeerde docenten leveren wij kwalitatieve dienstverlening op het gebied van de Nederlandse taal. Voor particulieren, bedrijven en overheid. Wilt u informatie over wat Agens voor uw organisatie kan betekenen op het gebied van duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers? Neemt u dan contact met ons op!

 

Meer informatie of advies? Neem contact op